tisdag 8 maj 2012

Patti Drew - Fever


Världen bästa bas!
Lyssna på den här basen, killen som spelar är helt galen! Han måste gå på något uppiggande, för en sådan bas har jag aldrig hört tidigare. Fingrarna far runt på strängarna som en skållad råtta.

Kvinnas som sjunger i låten, Patti Drew, hade tyvärr ingen höjdarkarriär men några små hits fick hon ändå, tex "Workin' on a groovy thing", "Tell Him" och "Hard to handle". Ingen av dom kom dock högre än plats 22 på R'n'B-listan i USA. Så hennes karriär

Hon föddes den 29e december i Charleston, South Carolina, men ägnade sig inte så mycket åt dansen utan följde istället med sin kära mor till kyrkan där hon sjöng med sina systrar Lorraine och Erma.
Pattis mamma jobbade som hembiträde för en promotor hos Capitol Records, och hon ville gärna att han skulle höra hennes döttrar sjunga i kyrkan, så hon släpade helt sonika dit honom en söndag.
Han gillade vad han hörde och signade gruppen som The Drew-Vels.
Första singeln blev "Tell Him" som blev en stor hit lokalt i området runt Chicago.

1966 splittrades gruppen och Patti gjorde solodebut på Quill med en nyinspelning av "Tell Him". Denna gången klättrade den lite högre upp listorna men blev aldrig någon storsäljare.

1971 tröttnade hon på musikbranschen och försvann i några år. 1975 återkom hon till musiken och spelade in ett album.
På 80-talet sjöng hon på lokalar klubbar och lounger i Evanston utanför Chicago.

Lyssna och njut nu, det är storbandsjazz som svänger. Tung bas, spetsigt blås och hennes underbara vädjande röst.



Undra vad hon gör idag?

Patti Drew – Fever

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar