torsdag 15 mars 2012

Carl Carlton - Everlasting love


Världens bästa Carl!

Hur Carl Carlton började i musikbranschen är en rätt kul historia faktiskt.
En granne ropade ner till några barn som spelade baseball på gräsplätten bredvid huset. Han  ville att de skulle sluta spela och stänga av radion.
Barnen ropade tillbaka:
-Det är inte radion, det är Carl.!
Grannen sprang ner för trappan för att se om det verkligen stämde, att rösten inte var radion utan en liten kille som sjöng underbart vackert.

Lite senare tog grannen med sig lelle Calle till ett skivbolag där han började spela in skivor under namnet "Little Carl Carlton", för att likna vid Stevie Wonders artistnamn som barn, "Little Stevie Wonder", allt för att få mer uppmärksamhet.
Lelle Calle hade redan i ung ålder sjungt i kyrkokören och blivit insmugglad på nattklubbar av sina äldre syskon, för att sjunga där för drickspengar.

Han fick 1968 en hit med "Competition ain't nothing" och bolagets Back Beat Records fick upp ögonen, eller öronen rättare sagt, för den unge herrn och Carl flyttade till Houston. Skivbolagets ägare Don Robey hade en ranch utanför stan och där bodde Carl. Antagligen rätt stor skillnad, att ha så mycket natur omkring sig, när han tidigare hade bott i ett av Detroits sämre områden.

Han hade några mindre hittar för Back Beat, men slog aldrig riktigt igenom.
Back Beat såldes några år senare till ABC Records och Carl följde med på köpet.
Vår Calle var polare med Temptationssångaren David Ruffin och efter att ha lyssnat på en av Davids skivor hörde han låten "Everlasting love".
Han föll direkt för den och var ovetande att det var en stor hit 1967 av Robert Knight.
En lugn version av den låten lades som en b-sida (på grund av den tidigare succéen för Robert Knight) till hans första singel "I wanna be your main squeeze", men blev populär efter att den discofierats.
Den kom ända upp till plats 6 på R&B-listan.

Lyssna på den otroligt svängiga basen. Den liksom lever ett eget liv genom hela låten.
Jag blir så glad av den här låten!Senare hade Carl en änna större hit med låten "She's a bad Mama Jama" som sålde guld.
Han är aktiv än i idag och 2010 släppte han en gospelsingel.

Carl Carlton – Everlasting LoveInga kommentarer:

Skicka en kommentar