torsdag 4 oktober 2012

Skip Mahoney & The Casuals - Running away from love


Världens bästa Skip!

Under Skips uppväxt började han redans om barn sjunga gathörnen med andra sångare, och bildade så vokalgrupper. Hans familj flyttade från stan i hans yngre tonår och varje helg reste Skip in till stan igen för att kunna sjunga så mycket som möjligt. Han bildade redan sin första version av The Casuals in high school, men det var med sin andra version av gruppen som han kom att få spela in en

Den unge herr Mahaoney, som Skip hette innan han fick skivbolagskontrakt och tog bort ett "a" från namnet, var ett välkänt namn inom vokalgrupper i Washingtonområdet på 60- och 70-talet.
Gruppen han slog igenom med hette The Casuals, men efter att de blev mer kände kom gruppen att heta Skip Mahoney & the Casuals, vilket ledde till rätt naturlig delning av gruppen.
Resten av The Casuals var inte direkt glada över namnbytet. Det var skivobolaget D.C International Recordings som helt enkelt struntade i att det var en grupp, de ville väl få till en solostjärna av Skip, och efter att albumet släpptes splittrades gruppen.
På deras album var det inte ens bilder på gruppen eller gruppmedlemmarnas namn, så man kan förstå att de var rätt sura. De hade ju ändå kämpat i rätt många år för att komma dit.

1976 hade Skip fått ihop ett nytt the Casuals och spelade in en skiva igen, denna gång med bilder på alla gruppmedlemmar och namnen på rätt plats.
Det är från denna skiva, som inte heller slog stort vare sig nationellt eller regionalt, utan höll sig bara i Wshington/Baltimore-området, som vi ska höra dagens låt.
en riktigt härligt souldisco-pärla.




Efter alla problem med sina grupper började Skip sjunga gospel.
Många blev väldigt glada när de återförenades för några år sedan, och de turnerar en hel del på östkusten i USA fortfarande.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar