måndag 16 april 2012

Ann Peebles - Slipped, tripped and fell in love


Världens bästa Ann!

Född i St Louis 1947 med en pappa som jobbade i kyrkan och hennes mor var sångerska. Självklart kom hon att börja sjunga i tidig ålder.
Hon är en av de allra bästa kvinnliga southern soul-artisterna som tillsammans med Al Green gestaltade Memphis-soul labeln Hi Records ljud.
Hon är mest känd för sin fantastiska låt "I can't stand the rain", som hon skrev tillsammans med sin man Don Bryant och radio-djn Bernard "Bernie" Miller. Detta var John Lennons favoritlåt alla katergorier, och han benämnde den "Världens bästa låt"! Inte illa.

Det mesta av sitt egna material var hon med och skrev, och hon skrev även låtan för andra artister. Anns största hit "I can't stand the rain" har det gjorts ett otal covers på, och samplats av ett gött gäng hiphopartister.

Hon började som tonåring sjunga sekulär musik med sin pappa som kompade henne på St Louis klubbscen. Där träffade hon en lokal kändis som hon började sjunga och turnera med. Under en resa till Memphis kom hennes genombrott då hon fick chansen att hoppa in på en klubbspelning med trumpetaren Gene "Bowlegs" Miller. Denne Miller var signad till Hi Records och han imponerades så av Anns röst att han tog med henne till Willie Mitchell (ägaren till Hi Records) för att han skulle få höra henne sjunga.
Han gav henne ett skivkontrakt direkt. Så kan det gå!

Men nog om detta, nu ska vi höra på denna sköna låt och njuta i fulla drag av southern-souldrottningen Ann Peebles.
Skönt slött blås, rivig gitarr och hennes underbara röst.
Ja, och vem har skrivit denna låten? Är det inte den lille gynnaren George Jackson som är framme igen.
Sicken kille!Hon försvann från musiken efter att discovågen slog in med full kraft, och ägnade sig då åt familjen. I slutet av 80-talet spelade hon in ett ablum igen, det blev inte så uppskattat av soulfansen för det var rätt elektroniskt. På 2000-talet har hon återgått till att sjunga mer klassisk soul, som hon var känd för.

Ann Peebles – Slipped, Tripped And Fell In Love


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar