tisdag 12 juni 2012

Dennis Edwards - I'll turn to stone + Don't look any further


Världens bästa Dennis!

Ok, om någon är värst när det gäller att börja sjunga på scen tidigt, så slår nog Dennis Edwards alla.
Han började i sin kyrkokör i Alabama redan som tvååring i pappans kyrka. Hur bra det lät förtäljer inte historien.
När han var sju år gammal flyttade familjen till Detroit och redan i skolåldern började han sjunga med den stora gospelgruppen Mighty Clouds of Joy. 1965 började han sjunga med The Contours. Han hann inte bli så långvarig där, för redan några år efter det ersatte han David Ruffin i The Temptations.
det funkade ända till 1977 då han sparkades från gruppen.
Han återförenades igen några år senare med samma grupp efter några år av misslyckade sololanseringar, men började efter ett tag missa spelningar och rep så han sparkades igen.

1984 fick han äntligen till det med en solokarriär, då med låten "Don't look any further", en duett som han sjöng tillsammans med Siedah Garrett. Den kom upp till en hedrande andraplats på RnB-listan.

1987 kallades han tillbaka till The Temptations när de hade problem med en av de nya sångarna, men det funkade bara två år till, sen sparkades han igen.

Han är gift med Ruth Pointer, som är en av systrarna i "The Pointers Sisters"

Nu till låtarna, först kommer denna finfin version av en låt som mer är känd av "The Four Tops".



Sen kommer hans stora egna hit, "Don't look any further".



Fina bitar va? Och vilka handskar! Det lustiga är ju att han i hela videon tuggar tuggummi och ser rätt oengagerad ut. Han kanske kunde fått lite mer regi?
Än idag turnerar han under namnet "The Temptations review featuring Dennis Edwards". Detta efter en namnstrid med en av de ursprungliga medlemmarna, att Dennis inte får kalla sin akt "The Temptations". Dock ingår en till av originalmedlemmarna, Paul Williams, denna än idag turnerande akt.

Dennis Edwards – I'll Turn To Stone

Dennis Edwards – Don't Look Any Further - Single Version


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar