måndag 29 januari 2018

The Ovations featuring Louis Williams - Till I find some way

Världens bästa Ovationer!

The Ovations bildades Memphis i början av 60-talet av Louis Williams Jr., Nathan "Pedro" Lewis och Elvin Lee Jones. Både Louis och Nathan hade tidigare varit medlemmar i Del-Rios tillsammans med William Bell som förstesångare och de var då signade på Stax Records.

1964 tipsades cheferna på Golwax records att de borde skriva skivkontrakt med trion The Ovations, vilket de också gjorde.
Deras första singel "Pretty little Angel" blev tyvärr ingen vidare succé, men singel nummer två, "It's Wonderful To Be In Love" som skrevs av trion själva blev en klev upp en bit på listorna.

De turnerade rätt flitigt med storstjärnor som James Brown, James Carr, Gladys Knight and the Pips och Percy Sledge, menl yckades aldrig får till någon stor hit.

1966 tvingades  Jones av sin partner att hoppa av artisteriet och ersattes av Billy Young.

1969 lämnade The Ovations Goldwax efter bråk om deras royalties. Inte en helt ovanlig orsak på små skivbolag.
Dan Greer tog med sig dom till Sound of Memphis istället där de spelade in hiten "Touching me" som blev en mindre hit 1972.
1973 hade de sin största hit med Dan Greers omstöpning av Sam Cookes "Having a party" som kom upp på en 7:e plats på R&B-listan.

Men det var inte så kul för Nathan och Billy, för det var bara Louis som sjöng på skivan, där han backades upp av relativt anonyma sångare, George Jackson och Dan Greer.

Det är B-sidan på singeln "Sweet thing" som vi ska lyssna på idag. "Till I find some way" heter
en underbar liten låt skriven av...just det, George Jackson.





The Ovations featuring Louis Williams - Till I find some way

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar