onsdag 17 december 2014

The Jacksonians - If I could build my world


Världens bästa lalala!

The Jacksonians, igen!

Dessutom har jag mer information om de glada gossarna.

Gruppen bildades passande nog i Jackson, Tennessee 1968. Medlemmarna var  Faris Lanier Jr. som sångare, hans bror Fenoye på trummor, Sam Frazier på tenorsax, Lee Freeman på gitarr, Mark Brown spelade trumpet och sjöng samt Joseph McKinney på keyboards och sång. Farsan Faris Lanier Sr. var manager.

De spelade bakom storheter som Eddie Floyd och blev upptäckta av MGM Records som finansierade små soulskivbolag för att komma in på R&B-marknaden.
En label som MGM sponsrade vad Wayout Records. The Jacksonians blev skickade till Cleveland för att spela in lite låtar. Det parades ihop med sångaren Fred Towles och spalde in singeln ”Hook it to the mule”.

Wayout hade även The Sensations kontakterade och de fick till The Jacksonians nackdel de mesta av budgeten för deras release. ”Hook it to the mule” sålde inte många exemplar på grund av dålig marknadsföring.


Det funkade inte i Cleveland så bandet åkte tillbaka till Tennessee för att spela in lite nya låtar för Sound of Memphis, som även de var finansierade av MGM.  

Brorsan Marlon Lanier som spelade Altsaxofon och sjöng hoppade på bandet. De släppte ”California  dreaming” som inte heller den blev någon hit. Resten av låtarna som spelades in glömdes bort i arkiven och under de kommande elva åren spelade bandet åt många andra storheter från södra USA.

Lite gött snack i början av låten där en låter av dom faktiskt låter som Chris rock.
Men det bästa av allt,  de får till ett helt perfekt "lalala".
Man ska inte underskatta ett perfekt lalala, på samma sätt som ett perfekt yeah!, eller baby! kan vara det bästa som finns.

En underbar midtempo-låt mitt i veckan.

The Jacksonians är helt klart en grupp som skulle fått mer uppmärksamhet.The Jacksonians – If I Could Build My World


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar