måndag 27 maj 2013

Bunny Sigler - Regina


Världens bästa Bunny!

Mr Emotion, eller Bunny Sigler som han kallade sig som artist.
Egentligen heter han Walter Sigler och föddes i Philadelphia den 27e mars 1941.
Han fick smeknamnet Bunny när hans mamma såg att han hade en fullt utväxt framtand. Hon tyckte att han såg ut som en kanin och efter det satt namnet.

Mr Sigler sjöng en väldans massa gospel i sina unga dagar. Allt eftersom han blev äldre började han sjunga med doo-wop-grupper i sin hemstad.
Fast hans dröm var inte att sjunga, utan att bli en professionell basketspelare. Dock satte en benskade stopp för hans dröm och han kastade sig då in med en passion och iver in i musikbranschen. Han började sjunga och spela både piano och gitarr på nattklubbar i området där han bodde.

En sommarnatt efter att han uppträtt satt Bunny vid sitt piano, nynnade och spelade samtidigt som han letade efter idéer till låtar. Ett lokalt producentpar hörde detta och tipsade Leon Huff om den unge talangen. Leon Huff hörde honom sjunga och blev så imponerad att han gav honom kontrakt direkt!

Bunny jobbade väldigt mycket med radarparet Kenny Gamble och Leon Huff, både som låtskrivare men även som producent. Hans egna inspelningar som artist var inte lika framgångsrika.

Han jobbade med flera av soulvärldens mest framgångsrika artister, och några av dom är: The O'jays, The Roots, Jackia Moore, Harold Melving and the Blue Notes, Barbara Mason, Billy Paul, Lou Rawls, Patti LaBelle för att nämna några.

Man måste ju säga att han har en sjukt snygg falsett!



Han har fortsatt att sjunga och skriva låtar i flera olika konstellationer. Bland annat tillsammans med Jay-Z.

Bunny Sigler – Regina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar